DAHA NEKADAR

Az Önce İmza Atıldı

Son dakika haberi: Emekli bayram ikramiyesi zammı konuşulmaya devam ederken TBMM'de '11 bin lira seyyanen zam' çıkışı gündeme geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesini çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz" dedi.

Son dakika haberi: Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi yüzde 50 zamla 2 bin liradan 3 bin liraya yükseldi. Döviz kuru üzerinden hesaplama yapan Meral Akşener, "Açıkça görüyoruz ki emeklinin bayram ikramiyesi artmayıp aksine azalmış, kuşa dönmüş" derken seyyanen zam önerisini de gündeme getirdi.
"2018'DE 250 DOLARDI, BUGÜN 97 DOLAR"
Partisinin Meclisteki grup toplantısına konuşan İYİ Parti lideri Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:
• Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması ilk kez 2018'de başlamış, bizim baskımızla vermek zorunda kalmıştı. Çıka çıka 2000 liraya çıkartıldı. Önümüzdeki bayramda yüzde 50 artış yapıldı. Bu bir artış mı kayıp mı? 2018'de bir emeklinin bayram ikramiyesi 250 dolara denk geliyordu. Bugün 97 dolara denk geliyor. O da dolar yerinde durursa.

"EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ KUŞA DÖNMÜŞ"
• Açıkça görüyoruz ki emeklinin bayram ikramiyesi artmayıp aksine azalmış, kuşa dönmüş. Emeklilerimize yine yokluk layık görülmüş, açlığa mahkum edilmişler.
'SEYYANEN ZAM' VE 'KÖK MAAŞ' ÇIKIŞI
• Göstermelik vaatler ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin. Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesini çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz. Kök maaş işinden de derhal vazgeçin. Bu önerimizi yaptınız yaptınız, yapmazsanız sandıkta en büyük tokadı emeklilerimizden yiyeceksiniz.
• Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
• KOMİSYONDAN GEÇTİ
• Emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini öngören madde Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.
CUMHURBAŞAKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilerin bayram ikramiyesine yüzde 50'lik bir artış yapılarak 3 bin lira olacağını açıklamıştı.
SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİN MAAŞ ARTIŞ ORANI YÜZDE 42,6'YA YÜKSELMİŞTİ.
Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 2024'teki maaş zammı artış oranı yüzde 42,6'ya yükseltilmişti. Buna göre 2023'ün ikinci yarısında 7 bin 324 lira olan 4a en düşük emekli maaşı Ocak 2024'te 10 bin 444 liraya; 6 bin 558 liran olan 4b maaşı 9 bin 352 liraya; 5 bin 163 lira olan 4b tarım maaşı 7 bin 362 liraya ve 9 bin 497 lira olan en düşük memur emeklisi maaşı 13 bin 542 liraya yükselmişti.

Az Önce İmza Atıldı


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: