DAHA NEKADAR

Şarkıcının Hikayesi

Dün akşam yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programının konukları arasında yer alan arabeskin efsane ismi Tüdanya'nın hayatı oldukça merak edilmeye başlandı.

Peki Tüdanya kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İsminin anlamı nedir?

TÜDANYA KİMDİR?

1961, İzmir doğumlu Tüdanya, Türk arabesk şarkıcısı ve sinema oyuncusu kimliğiyle biliniyor.Küçük yaştayken 10 yıl süren bir evlilik yapan Tüdanya'nın bu evlilikten 2 çocuğu bulunuyor.

Eşi ile yollarını ayırdıktan sonra müzik dünyasına adım atan Tüdanya, ilk olarak Türk Sanat Müziği alanında ilerledi. Ardından arabesk müziğe geçiş yapan ve 1983 yılında Sıra Sıra Dağlar albümünü çıkaran ünlü sanatçı 700 bin adet satış yaparak büyük bir başarı elde etti.

Hemen ardından çıkardığı Azap albümü ile istediği başarıyı elde edemeyen Tüdanya, 1986 yılında çıkardığı 3. albümü Seni Sevmeyen Ölsün ile 2.000.000 satarak rekor kırdı.

Çıkardığı O Asker şarkısı ile 1995 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri Arabesk en iyi kadın sanatçı ödülü kategorisinde 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri adayı gösterildi.

16 Ekim 2007'de Amasya'daki konserinden sonra Tokat'taki konserine doğru yıla çıkan Tüdanya, Aydınca yolunda yanındaki arkadaşları ile trafik kazası geçirdi. Kazada yaralanan ünlü şarkıcı ölümden döndü.

Son yıllarda geçirdiği rahatsızlıklarla sık sık gündeme gelen arabeskin usta ismi son konserini 2018 yılında İstanbul'da verdi.

2020 yılında kalp krizi geçirerek hayranlarını üzen usta sanatçı, 2021 yılında gırtlak kanserine yakalandığı haberi ile de sevenlerini endişelendirdi.

Şimdilerde sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen sanatçının yeniden müzikseverler ile buluşacağı öğrenilmişti.

En son katıldığı Şarkılar Bizi Söyler adlı programda şarkı söyleyen Tüdanya hayranlarını sevindirdi.

TÜDANYA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Gerçek ismi Hatice Döngü olan usta sanatçının sahne adı olarak kullandığı Tüdanya ismi ise "Söylemek, söz söylemek - Ad vermek - Bir dilde karşılığı olmak - Herhangi bir ses çıkarmak - Herhangi bir kanıya, yargıya varmak" gibi anlamlara gelmektedir.

Şarkıcının Hikayesi


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: