DAHA NEKADAR

Dilara Hepimizi Üzdü

Hollanda'da lösemi hastası olan 25 yaşındaki Dilara, tedavi gördüğü Hollanda'da doktorlar tarafından fişi çekilmek istenince genç kızın ailesi Türkiye'ye seslenmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Dilara'nın Türkiye'ye getirilmesi için talimat vermiş ve genç kız Türkiye'ye getirildi. Burada tedavi altına alınan Dilara'dan acı haber geldi ve doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Hollanda'da yaşayan ailenin lösemi hastası 25 yaşındaki kızları Dilara, tedavi gördüğü hastanede doktorlar tarafından fişi çekilmesi istendi. Aile doktorların tepkisi üzerine televizyona çıkarak Türkiye'ye seslendi ve yardım istedi. Genç kız için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hemen talimat verildi ve lösemi hastası Dilara geçtğimiz Şubat ayından Türkiye'ye getirildi. Dilara'nın İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesi'nde başlayan tedavisi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdü.

TEDAVİNİN ARDINDAN YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI
Dilara, akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavisinin büyük bir bölümünü yoğun bakımda ECMO cihazına bağlı olarak geçirdi. Aylar sonra bu makineden de yoğun bakımdan da çıkmayı başaran Dilara hayata yeniden merhaba dedi.

25 yaşındaki lösemi hasası Dilara, Cumhurbaşkanı Erdğan tarafından verilen talimatın ardından ambulans uçakla getirilmişti.

YENİDEN KONUŞMAYA BAŞLADI
Yoğun bakımdan servise alınan Dilara yeniden ayağa kalkabilmek için fizik tedavi gördü. Fizyoterapistlerin yardımıyla ilk adımlarını atmaya başladı. Konuşamıyordu, yeniden konuşmaya başladı.

ACI HABER GELDİ
İlik nakli olmayı beklieyen Dilara'nın kardeşi Onur ile iliği uyumlu çıktı. Tedavi için hemen harekete geçildi ve kemoterapi gördü. Ancak önceki akşam Dilara'dan hem ailesini hem de onu sevenlerini yıkan o acı haber geldi. 25 yaşındaki Dilara tedavi gördüğü hastanede doktoların tüm müdahalelerine rağmen lösemiyle savaşını kaybetti.

Dilara Hepimizi Üzdü


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: