DAHA NEKADAR

Öğrencilere karşılıksız ödeme yapılacak

Özellikle ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerinin defter, kitap başta olmak üzere çeşitli eğitim ihtiyaçları bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, başarılı öğrencileri desteklemek ve kaynaklara ulaşımını kolaylaştırmak için her yıl bursluluk sınavları organize ediyor. Gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınavlarda başarı gösterdikleri takdirde MEB tarafından belirlenen burs miktarını almaya hak kazanıyor. Hali hazırda burs almaya hak kazanan veya bu yıl düzenlenecek sınavlarda başarılı olan öğrencilere, okulların kapalı olduğu dönemlerde dahil olmak üzere 12 ay boyunca 660 TL burs ödenecek. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimini açıkladı. Peki 2022 İOKBS ne zaman? Başvurular bitti mi? İşte bursluluk sınavına ilişkin bütün detaylar...

2022 Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre öğrencilerin değimiyle bursluluk sınavı olarak da bilinen İOKBS 4 Eylül tarihinde yapılacak. Sınava başvuru yapmayan adaylar ise kabul edilmeyecek. MEB sınava müracaat işlemleri için son tarihi 13 Mayıs olarak belirlemişti. Ancak bursluluk sınavları her yıl düzenlendiğinden Bakanlık tarafından ilan edilen takvim dikkate alınarak önümüzdeki yıl yapılacak sınavlara girilebilir.

Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Bursluluk sınavlarına sadece T.C. vatandaşı öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Başvuru işlemleri, okul yönetimleri tarafından veya e-Okul üzerinden gerçekleştirilir. Ortaokul 5,6,7,8. sınıf ile lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri burstan yararlanır. Sınavın yapıldığı sene ceza almayanlar ve mevzuatta belirlenen kayıt şartlarını taşıyan öğrenciler sınavlara başvuru yapabilirler.
Öğrencilere 100 Soru Yöneltiliyor

Bursluluk sınavlarında öğrencilere eğitim aldıkları kademe ve sınıflara göre sorular yöneltilir. Ortaokul kademesinde sınava gireceklere Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler ile Matematik dersinden 25'er soru sorulur. Lise kademesinde sınava katılacaklara ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden toplam 100 soru sorulur. Öğrencilerin sınavlarda soruları cevaplaması için 120 dakika süre verilir.

Bursluluk Ücretleri Arttı

Bursluluk sınavına katılarak başarılı olan öğrencilere düzenli olarak ödeme yapılır. Burs ödemeleri, okulların kapalı olduğu yaz aylarında da devam etmektedir. Burs ödemeleri 12 ay üzerinden gerçekleştirilir. Geçtiğimiz 2021-2022 eğitim öğretim yılında bursluluk ücreti 470 TL olarak belirlenmişti. Bursluluk ücretleri enflasyon dikkate alarak hesaplandığından ücretler aylık 660 TL'ye yükseltildi.

Sınav Giriş Belgeleri 1 Hafta Önceden Erişime Açılacak

4 Eylül'de düzenlenecek İOKBS sınavının sınav giriş belgeleri henüz erişime açılmadı. Sınav giriş belgeleri sınavdan 1 hafta önce adayların erişimine açılacak. Sınav giriş belgelerinde adayların sınava girecekleri okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası gibi bilgiler yer alacak. Sınava giriş belgesinde ayrıca adayların sınav esnasında uyması gereken kurallar mevcuttur. Sınav kurallarını ihlal ettiği, kopya çektiği veya verdiği tespit edilen adaylar sınavları geçersiz sayılır.

Öğrencilere karşılıksız ödeme yapılacak


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: