DAHA NEKADAR

Müslüme davasında rapor çıktı

Geçtiğimiz yıl Mersin'de kaybolduktan 9 gün sonra ca-ns-ız be-d-eni bulunan 2 buçuk yaşındaki Müslüme Yağal olayı Tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Talihsiz çocuğun ö-l-ümüyle ilgili Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Osman Sert tarafından hazırlanan bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda, Müslüme'nin c-i-nsel i-s-tis-m-ara uğradıktan sonra ö-ldü-rü-ldüğü ifade edildi.

Müslüme, Gülnar ilçesinde 10 Kasım 2021'de ailesi kırsal alanda çadır kurduğu sırada kayboldu. Arama çalışmalarının 9'uncu gününde Müslüme'nin c-n-sız b-e-deni olay yerinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta çalılıkların arasında bulundu. Yapılan incelemelere göre Müslüme'nin boyun kısmında 70 yaşındaki dede Hasan Yağal'ın DNA'sı bulunurken yapılan analize göre Müslüme'nin 14 yaşındaki ablasının babasının Hasan Yağal olduğu ortaya çıktı. Şüpheler c-in-sel i-s-t-ismar ve c-i-na-yet üzerinde yoğunlaştı.

DEDE: HER GÖRDÜĞÜMDE YÜZÜNDEN Ö-P-ER-İM

Önceki gün ilk kez hakim karşısına çıkan aile üyeleri suçlamaları reddederken şüpheli Hasan Yağal, boyunda bulunan DNA örneğiyle ilgili "Her gördüğümde Müslüme'yi yüzünden ö-pe-rim. B-o-yn-undan DNA çıkması normal. Bundan c-i-n-sel bir eylem olduğu çıkmaz" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: BASİT BİR Ö-P-M-E DEĞİL

Ancak bilirkişi raporuna göre bu basit bir ö-p-me değil. BirGün'den Dilara Şimşek'in haberine göre, raporda yer alan ifadeler şöyle: "Şüphelinin savunmasında belirttiği gibi basit bir ö-p-me olarak değerlendirilemeyeceği; şüpheli ile maktulenin yoğun bir temas yaşadığına dair gösterge niteliğinde… Delillere göre maktulenin nitelikli c-i-n-sel i-s-t-is-mar eylemine maruz kalıp ö-l-d-ürü-ld-üğü kanaatine ulaşıldığı…"

RAPORA GÖRE C-İ-N-AYET

Öte yandan raporda Müslüme'nin c-a-n-sız b-e-deni-nin ailenin yaşadığı bölgeye 7 kilometre uzaklıkta bulunmasının 'hayatın olağan akışına aykırı' olduğu ifadeleri yer aldı:

"2 buçuk yaşında bir kız çocuğunun o bölgeye çadır bölgesinden kendi kendine gitmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu, c-es-e-din bulunuş şeklinde tespit edilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde olayın c-in-ay-et olduğu hususunda kuşku bulunmadığı…"

DNA RAPORUNA RAĞMEN HER ŞEYİ İNKAR ETTİ

Müslüme'nin ö-l-üm-üne ilişkin davanın ilk duruşması önceki gün Silifke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şüpheli dede Hasan Yağal tutuklu olarak yargılanırken anne Selvi, babaanne Ayşe Yağal ile ağabey O.Y. de tutuksuz yargılandı.

Anne Selvi Yağal, duruşmada Müslüme'nin ö-l-ü-mü-yle ilgili kimseden şikâyetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, DNA raporunu hatırlatarak Hasan Yağal'a Müslüme'nin ablası diğer torunu A.Y.'nin kendi çocuğu olup olmadığı konusunda soru sordu. Yağal ifadesinde, "Raporu bilemem. Belki akrabalıktandır" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Adli Tıp Uzmanı Halis Dokgöz ise "DNA raporları yüzde 99.9 doğruyu söyler, DNA raporları yalan söylemez" dedi.

Müslüme davasında rapor çıktı


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: