DAHA NEKADAR

Yağmur 16 yaşında

Aydın’ın Didim ilçesinde, bir yakınlarının düğününden dönüşte, ailesine bir yere uğrayacağını söyleyip, yanlarından ayrılan ve 2 gün sonra bir arazide 27 bıçak darbesiyle ö-ld-ürülm-üş olarak bulunan lise öğrencisi Yağmur Tayhan’ın (16) ka-til za-nlısı olarak yakalanıp, gözaltına alınan komşuları Nizam Cansızlar, polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Cansızlar’ın polisteki ifadesinde, genç k-ızı-n ev-e kendisinin dertleşmek için geldiğini, 2 gün birli-kte kaldıklarını ve son gün ‘Bi-rbirimizi bı-çakl-ayalım’ dediğini öne sürerek,

“Önce o benim ağ-zımı bantladı, ell-erimi ba-ğladı ama daha sonra çözdü. Ardından ben onun ağ-zını ban-tlayıp, ell-erini ip-le bağl-adım, kar-nına b-ıçağı so-ktum. Sonra gitmesini söyledim. Psikolojim çok bozuktu” dediği öğrenildi.

Didim’de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz’da, eşi Ayşe Tayhan ve 2 kızıyla yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi’ndeki düğününe gitti. Dönüş yolunda saat 14.00 sıralarında eve dönüş yolunda, Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrıldı. Uzun süre eve dönmemesi ve telefonlarına da cevap vermemesi üzerine kızlarını merak eden ailesi, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kızlarına ulaşamadı. Bunun üzerine Tayhan çifti, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Polis ekipleri, ortadan kaybolan Tayhan’ın bulunması için çalışma başlattı. Polis, Tayhan’ı her yerde ararken, c-ansız be-denine ulaşıldı.
Devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki boş arazide bulunan ce-se-din, Yağmur Tayhan’a ait olduğu belirlendi. Evlerine 1 kilometre, babasının lokmacı dükkanına ise 70 metre mesafedeki arazide c-es-edi bulunan Tayhan’ın vü-cudu-nda 27 bı-ça-k da-rb-esi olduğu belirlendi. Tayhan’ın ca-nsız bed-eni, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından önce Didim Devlet Hastanesi mo-rguna ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

AİLESİNDEN AYRILDIĞI ANLAR KAMERADA

Polis, Yağmur Tayhan’ın ö-lü-müyle ilgili soruşturma başlatırken, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alıp, mahalledeki bazı kişilerin ifadelerine başvurdu. Görüntülerde Tayhan’ın ailesinden ayrıldıktan sonra yolun karşı tarafına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı.Tayhan’ın k-atil zanlısı olarak komşuları Nizam Cansızlar, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden Cansızlar, c-ina-yeti psikolojik sorunları nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi.

KA-N İZLERİ ŞÜPHELİYİ YAKALATTI

Polis ekipleri, Yağmur Tayhan’ın ces-ed-inin bulunduğu yerde yaptıkları incelemede, hemen yan taraftaki Nizam Cansızlar’a ait iki katlı evin bahçesinde de k-an izleri olduğunu fark etti.

K-an izlerini takip eden polis, evin içine doğru gittiğini belirledi. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmaması üzerine polis, çilingir çağırdı. Çilingirle eve giren polis, merdivenlerde de temizlenmeye çalışılmış k-an izleri olduğunu belirledi.

İzlerin evin teras katına kadar gittiği tespit edildi. Evdeki çamaşır makinesinde de Yağmur Tayhan’ın vücudundaki ka-n-ların temizlenmeye çalışılmış olduğu bir çarşaf bulundu. Evde parmak izi incelemesi de yapan polis, c-in-ayetin evin terasında işlendikten sonra ce-se-din dışarı taşınıp, bahçe duvarının yanındaki araziye atıldığını belirledi.

POLİS PARKTA UYURKEN BULDU

Polis, eşi Almanya’da yaşadığı öğrenilen bir çocuk babası Nizam Cansızlar’ın telefon sinyalinden evine 1 kilometre mesafedeki Didim Belediye Parkı’nda olduğunu tespit etti. Ardından parkın çevresinde önlem alan polis, Cansızlar’ı burada uyurken yakaladı.

Nizam Cansızlar, götürüldüğü Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, “Eve, k-ız kendisi geldi. Kapıyı açtım içeri aldım. Bana, dertleşmeye geldiğini söyledi. 2 gün boyunca evde birlikte kaldık. Son gün bana ‘Birbirimizi bı-çakla-yalım’ dedi. Önce o benim a-ğzımı ban-tladı, ellerimi ba-ğladı ama daha sonra çözdü.


Ardından ben onun ağ-zını bant-layıp, ellerini iple bağ-ladım, ka-rnı-na b-çağı so-tum. Sonra gitmesini söyledim. Psikolojim çok bozuktu. Tüm bunları olayın yaşandığı gün saat 04.00 sıralarında yaptım. Çarşafla akan ka-nı emd-irdim. Sonra çar-şafa sa-rıp, ce-se-di sürükleyerek dışarı götürdüm. Damlayan ka-nla-rı sonra temizledim” dedi.

ESKİ EŞİNİ DARP ETMİŞ

Öte yandan Nizam Cansızlar hakkında, 2009 yılında Almanya’dan Didim’e tatil için gelen boşandığı eşini darp ettiği gerekçesiyle Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakkında dava açıldığı ortaya çıktı. Ancak Alman vatandaşı olan eski eşin şikayetini geri çekmesi üzerine davanın düştüğü öğrenildi. Nizam Cansızlar, polisteki işlemlerinin ardından bugün çelik yelek giydirilerek, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Ayşe ve Mehmet Tayhan çifti kızlarının acısının tazeliğini koruduğunu belirterek, yargılamanın bir an önce başlamasını istedi. Mehmet Tayhan, “9 ay oldu ancak henüz iddianame hazırlanıp yargılama başlamadı.


3’üncü bir k-an örneği şüphesi var. Adli tıp incelemesi sonrası netlik kazanacak. Biz bir an önce yargılamanın başlamasını ve ka-tilin en ağır cezayı almasını bekliyoruz” dedi.

Yağmur 16 yaşında


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: