DAHA NEKADAR

Canan Ergüder Hastalığı

Geçtiğimiz sene yakalandığı meme kanseri hastalığından dolayı uzun bir süre tedavi gören Canan Ergüder, yaşadığı zor dönemi katıldığı bir programda anlattı.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında meme kanserine yakalandığını açıklayan Canan Ergüder, kemoterapinin ardından sağlığına kavuşmuştu.
Kemoterapi yüzünden saçlarını kaybeden ünlü oyuncu, o anlarda yaşadığı travmatik deneyim hakkında konuşmuştu.
"Saçlarımı kaybedene kadar kendimi bu kadar saçlarım üzerinden tanımladığımı bilmiyordum" diyen Canan Ergüder, "İlk peruk deneyimimde, kafaya yapıştırılan modellerden aldım. Kafama yaklaştıkları an nefes alamıyor gibi hissettim. Neredeyse bir panik atak yaşadım. Kel halimi hiç görmedim zaten" ifadelerini kullanmıştı.
Son olarak 'Oğlum' adlı dizide izleyici karşısına çıkan Canan Ergüder, Armağan Çağlayan'ın 'Gör Beni' adlı programına konuk oldu.
Kendisi gibi oyuncu Kenan Ece ile mutlu bir evliliği ve bu birliktelikten bir oğlu olan oyuncu, bu süreçte yaşadıklarını anlattı. "Tabii ki çok zordu" diyen Ergüder, "Bir çocuğum var, şu anda dört yaşında. en zor düşünceler onunla ilgili düşünceler. Tabii ki gencim, hayatta yapmak istediğim şeyler var, yaşamak istiyorum... Bu düşüncelerin hepsi geliyor insanın aklına" ifadelerini kullandı.
Canan Ergüder, "Hiçbir şey kesin değil. Hastalık geri gelmeyecek diye garanti veremez bana hiç kimse.
Olan süreci mümkün mertebe en sağlıklı şekilde en başta oğlum için sonra da ailem için ve kendim için güçlü kalmak istedim. Sağ olsun eşim (Kenan Ece) de bana çok destek oldu" açıklamasını yaptı.
"4,5 ayda bitirdim kemoyu. Sonra saçım çıktıktan sonra mesleğime geri döndüm." ifadelerini kullanan Ergüder, "Hayata bağlı kalmak gerekiyor. Bana danışan çok insan var.
Söylediğim şey şu; 'Sizi hayata ne bağlı tutuyorsa ona sıkı sıkı tutunun.' Benim için oğlum ve ailem..." dedi.
Kemoterapinin etkisinin iki gün sonra vurduğunu dile getiren Canan Ergüder, "İlk aldığım ilaç daha ağır olarak bilinen bir ilaçtı. O vurduğu zaman üç gün yatıyorsunuz karanlık bir odada" şeklinde konuştu.
Ünlü oyuncu, sözlerini, "O 3 günlük süreçte karalar bağladığım zamanlar oldu. Saçımı kaybettiğim zaman beni bir vurmuştu... Ondan sonra alışıyorsunuz. Bence her duruma alışıyor insan. Hayatta da bu böyle..." diyerek sonlandırdı.

Canan Ergüder Hastalığı


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: