DAHA NEKADAR

Milyonlarca emekliyi kapsıyor

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerini yükseltecek 3600 ek göstergede son birleşme iptal edildi 10 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi plan edilen toplantı amacıyla şimdilik yeni bir tarih belirtilmedi. Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergeyle alakalı 10 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenilen üçüncü ve son toplantı, işçi sağlığı ve güvenliği haftasına dair devam eden programlar nedeniyle ertelendi.
Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Vedat Bilgin'in bu kapsamda diğer programlarının bulunduğu ifade edildi. Toplantının da şimdilik netleşmeyen ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. 3600 ek gösterge sahip olunan çalışanların maaşlarının beraberinde emekli maaşlarıyla, emekli ikramiyelerini yakından ilgilendiriyor. Düzenleme yaşama geçtiğinde memur ve memur emeklisi maaşlarında ve ikramiyelerinde artış olacak.
Henüz düzenlemenin kapsamının öğretmen, hemşire, polis ve din görevlisini kapsaması bekleniyor. Son olarak Memur-Sen ek göstergelerle alakalı hükümetten öneri beklediğini ifade etmişti. Son toplantının sonrasında taslak, öneri durumuna getirilerek Meclis'e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kamu çalışanları amacıyla ek göstergenin artması üç değişik ödeme cinsini etkileyecek.

Milyonlarca emekliyi kapsıyor


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: