DAHA NEKADAR

Sally Ali Challab Al İddianame Hazır

Eskişehir'de 8 aydır haber alınamayan Iraklı Sally Ali Challab Al-Abood'u ö-ld-ürüp p-a-rç-alara b-öle-rek çöp kutusuna attığı iddiasıyla yargılanan sanık mahkemedeki ilk savunmasında, "Çöp konteynerinin yakınına kedi köpek maması bıraktım" iddiasında bulundu. Sanık ayrıca genç kadını ö-l-dür-medi-ğini de öne sürdü. Mağdurun annesi ise kızının bir mezarının bile olmadığından yakınarak, en yüksek cezanın verilmesini istedi.

Eskişehir'de Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood'un kaybolmasıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde olayın şüphelilerinden Amjed Mohsin Mohammed, Kırklareli üzerinden Bulgaristan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 10 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini izledi.

Görüntülerde Sally'nin 2 Eylül günü saat 15.30 sıralarında şüpheli Amjed Mohsin Mohammed'in evine giriş yaptıktan sonra evden çıkışının olmadığı anlaşılırken, şüphelinin farklı kıyafetlerle defalarca dışarı çıktığı ve elindeki çöp poşetlerini farklı çöp kutularına attığı tespit edildi. Ayrıca Sally'nin eve girmeden dakikalar önce Mohammed ile birlikte yan yana yürüdüğü anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İDDİANAMEDEN

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede Sally Ali Challab Al-Abood'u ö-l-dür-dükten sonra p-ar-çala-ra b-öl-erek çöp konteynerlerine attığı ileri sürülen şüpheli Amjed Mohsin Mohammed hakkında 'c-a-n-ava-rca hisle veya e-z-iyet ç-ek-tirerek kasten ö-ld-ü-rme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Şüpheli Mohammed'e yardım ettikleri tespit edilen kardeşi Asaad Mohsin Mohammed ile arkadaşı Ammeer Muttashar Mahmood ve tutuksuz sanıklar Sarhan Shihbab Ahmed ve Hasan Ali Assi hakında ise 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanık Amjed Mohsin Mohammed'in evindeki b-ı-ça-k-larda, ya-t-ak o-d-ası-ndaki halı üzerinde, oturma o-da-sındaki dolapta bulunan t-e-ste-rede, evdeki tor-navida, pe-nse ve çe-kiçte Sally'e ait olduğu tespit edilen k-an iz-lerine rastlandığı da iddianamede yer aldı. Sally'nin c-e-se-di ise henüz bulunamadı.

"KIZIMI P-A-RÇ-A-LARA AYIRDIN, M-E-ZARI BİLE YOK"

Duruşma öncesinde Sally'nin ailesi ve kadın dernekleri temsilcileri adliye önünde toplandı. Sally'nin annesi Leyla Naim Al-Abbood, adliye kapısı önünde gözyaşlarını tutamadı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Amjed Mohsin Mohammed ile tutuksuz yargılanan kardeşi Asaad Mohsin Mohammed, tutuksuz sanıklar Ammeer Muttashar Mahmood, Sarhan Shihab Ahmed, mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşmaya, ö-l-dü-r-üldüğü düşünülen Sally Ali Challab Al-Abood"un yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Hasan Ali Assi ise duruşmaya katılmadı. Sanık Amjed Mohsin Mohammed'in duruşma salonuna getirildiği esnada, gözyaşlarına hakim olamayan Sally'nin annesi Leyla Naim Al-Abbood sanığa, "Kızımı p-a-rça-lara ayırdın, mezarı bile yok. Onu sen ö-ld-ür-dün" dedi.

Sally Ali Challab Al İddianame Hazır


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: