DAHA NEKADAR

Küçük bir lekeyle başladı

Mirror’da yer alan haberde anne Zoe şunları söyledi: “Bebeğim bir gün önce gayet enerjikti. O sabah uyandığında olağandışı bir kızarıklığı vardı. Onu giydirirken alnındaki küçük pembe lekeyi de fark ettim ve bunun garip olduğunu düşündüm. Hemen acil servisi aradım. Telefondaki kadın lekeleri gözlemlememi ve 2 saat beklememi söyledi. Ancak 45 dakika içinde lekeler çoğaldı ve çürük gibi tüm vücudu sardı.”

Hastaneyi geri arayan kadın durumu belirtti ve hemen ambulans geldi. Sağlık görevlileri minik çocuğun şiddetli bir menenjit geçiriyor olabileceğini söyleyip Teddie’yi hemen hastaneye götürdüler. Hastaneye gittiklerinde doktor da çocuğun vücudundakilerin menenjit döküntüsü olduğunu belirtti.
Minik Teddie, yoğun bakıma alındı ve hemen gerekli tedaviler yapılmaya başlandı. Yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde ilaçları verildi. Çok fazla ateşi de çıktığı için doktorlar vücudunu soğutmaya yönelik bir tedavi uyguladı.
Yedi gün sonra, Teddie kendi başına nefes alabildiğine dair belirtiler göstermeye başladı. İlaçlarla güçlenmeye devam ederek enfeksiyonla savaşır hale geldi.

Ancak doktorlar, vücudunun bazı kısımlarının gerekli oksijenden ve kan akışından yoksun kalabildiğini düşünerek ve beyin fonksiyonlarının etkilenip etkilenmediğini görmek için bazı testler yaptılar. Teddie'ye ayrıca, döküntülerin olduğu yerlerde gelişen büyük kabarcıkları iyileştirmeye yönelik bir plastik cerrahi ekibi tarafından da bakıldı. Öte yandan sağlık görevlileri, septisemi enfeksiyonuna bağlı olarak çocuğun beş parmak ucu ve beş ayak parmağının kesilmesi gerektiğini açıkladı.

Oğullarının başından bir an olsun ayrılmayan anne baba, şimdilik çocuklarının hayatta olduğu için şükrettiklerini söylüyor. Anne Zoe, “Dürüst olmak gerekirse hayatımda hiç bu kadar dua ettiğimi hatırlamıyorum. Bu şimdiye kadar yaşadığım en korkunç şey. Bebeğim her şeye rağmen çok mücadeleciydi” diyor. Doktorlar virüs nedeniyle birinin Teddie’yi öpmesinin, yanında öksürmesinin bu duruma sebep olabildiğini söylüyor. 17 aylık çocuğun tedavisi ise hala sürüyor.
Temmuz ayı, milyonlarca emekli ve memur ile birlikte diğer kesimler için de zam ayı niteliğinde olacak. Yılın ilk 6 aylık enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen temmuz zammı oranları netleşmeye başladı. Bu kapsamda; 65 yaş aylığı ve engelli maaşı alanlar ile beraber emekli, memur maaş zammı tablosu da ortaya çıktı.

Küçük bir lekeyle başladı


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: