DAHA NEKADAR

Bu Belirtiler Çok Önemli

C.1.2 Varyantı Nedir? Corona virüsün mutasyon geçirmesi ile birlikte ortaya çıkan ve çok daha fazla kayıpların gelmesine neden olan delta mutasyonunun ne olduğu merak uyandırdı. Vaka sayılarının artışları, ölümlerin sık sık meydana gelmesi ile birlikte de en bulaşıcı özellikte olan bir varyanttır. Son dönemlerde adı duyurulan ve çok daha fazla korku vermesi nedeni ile insanları etkileyen, aşıya ve ilaçlara karşı direnç geliştiren çok daha bulaşıcılık özelliği taşıyan bir mutasyon çeşididir. Delta mutasyonu aynı zamanda C.1.1 varyantı olarak da bilinmektedir. İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen bu mutasyonlu virüs ise ülkemizde de hızla yayılmaya başladı.
C.1.2 Varyantı Türkiye'de Var Mı? Evet. İlk kez Güney Afrika'da görülüp dünyanın dört bir yanına hızla yayılan C.1.2 varyantının ülkemizde de görüldüğü bilinmektedir. Hatta son zamanlarda artış gösteren vaka sayılarının nedeninin ise bu varyanttan kaynaklandığı öğrenilmiştir. Son derece ölümcül ve ilaç dirençli olan bu virüsten korunmak için tıpkı diğer önlemler gibi önlemlere dikkat edilmesi gerekliliği vurgulanmıştır. C.1.2 Varyantı Ölümcül Mü? C.1.2 varyantı kısacası delta mutasyonunun ölümcül olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer almıştır. Bu sorunun cevabı ise ne yazık ki evettir. Son zamanlarda artış gösteren vaka sayıları ile birlikte ölüm sayılarının da artmasında etken olarak bu varyantın varlığından söz edilmesi mümkündür. Buna ek olarak mutasyona uğrayan virüsler ilaç ve aşılara karşı da dayanıklıdır. Aşılar C.1.2 Varyantı İçin Koruyucu Mu? Mutasyona uğrayan virüslerin aşılar ve ilaçlara karşı çok daha dirençli olduklarından söz etmiştik. Şu anda aşıların C.1.2 varyantına etki edip etmedikleri bilinmediğinden dolayı net bir şey söylemek mümkün değildir. İlerleyen günlerde bu konuda yapılan açıklamalara kulak vermek iyi bir tercih olacaktır.
C.1.2 Varyantı Nerede Ortaya Çıktı? Çin'de, Portekiz'de ve daha pek çok ülkede görülmeye başlanan mutasyonlu virüs yani C.1.2 varyantının ilk olarak nerede çıktığı da merak edildi. C.1.2 varyantı olarak da bilinen delta mutasyonunun dünya genelinde ilk görüldüğü yer ise Güney Afrika olarak belirlendi. En bulaşıcı mutasyon olarak da bilinen C.1.2 varyantının hala değişikliğe gittiği öğrenilmekle birlikte, dünyanın her yerine hızla yayılmaya devam ediyor.

Bu Belirtiler Çok Önemli


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: