DAHA NEKADAR

Türkiye açıklaması

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, Bir Televizyon kanalının canlı programına konuşarak mühim sözler söyledi Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen yaptığı bildirimde şu ifadelere yer verdi:

“Bizim mesajımız dünyaya şudur; Afganistan’da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içerisinde olacağız. Pakistan, Afganistan ve etrafımızdaki amacıyla esas hakları tanıyarak idare kurmak istiyoruz. Herkesin içi rahat olsun. Kimse amacıyla tehdit oluşturmuyoruz.” Türkiye ile Afganistan arasındaki bağların devam etmesini istediklerini bildiren Shaheen, “Türkiye bizim amacıyla kardeş ülkedir, İslami bir ülkedir.

Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi temaslar kurmak istiyoruz. Herhangi bir maddi yardım ya da işbirliği amacıyla Türkiye ile yakın olmak isteriz” dedi. Taliban Sözcüsü çocuk kaçırma iddialarını yalanladı. Shaheen, “Bu haberler doğru değildir. Propaganda amacıyla sarfedilen haberlere itibar edilmemeli. Böyle bir şey olmamıştır ve yaratılan haberlerdir. Bunlar Kabil’in önceki uluslararası yerel bilgi merkezinden oluşturulan haberlerdir. çoğu kez söylendi ve şunlar insanı zehirleyecek şeylerdir. İnanmayın” ifadelerini kullandı.

Türkiye açıklaması


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: