DAHA NEKADAR

Köylere Taşınanlara

Hiçbir sanat butiği açıp, neredeyse tüm yıl boyunca yumuşak bir havaya sahip İtalya'nın güneyindeki bir köye yerleşmeyi ve bunun için para almayı hayal ettiniz mi? Yakında bu arzunuzu gerçekleştirme fırsatı bulacaksınız. İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesi, nüfus düşüşünü tersine çevirme umuduyla, hayatına yeni bir başlangıç yapmak isteyen yeni sakinlerine bir işletme kurma amacıyla kullanabilecekleri 28 bin euro (yaklaşık 285 bin lira) teklif ediyor.
HEM DENİZ KIYISINDAKİ HEM DE DAĞ BAŞINDAKİ KÖYLER İÇİN GEÇERLİ
İtalya’nın Calabria bölgesi, nüfusu 2 binin altına düşen köylerini canlandırmak için yeni bir kampanya hazırlıyor. Bu kapsamda, bölgedeki köylere taşınanlar, üç yılı kapsayacak şekilde 28 bin euroluk (yaklaşık 285 bin lira) bir ödeme alacak. Söz konusu teklif, hem denize yakın veya dağ yamacındaki köy ve kasabalar için geçerli olacak.

PARA KARŞILIKSIZ DEĞİL
Ancak, bu para karşılıksız olarak verilmeyecek. Yeni sakinler, sıfırdan bir işletme kuracak ya da yerleşilecek köydeki belirli profesyonellerin önceden var olan tekliflerini geliştirecek.

BAŞVURULAR 40 YAŞ VE ALTINDA OLANLAR AÇIK
Bununla birlikte teklifte, başvuru sahiplerinin İtalya’da oturum almaları ve en fazla 40 yaşında olmaları gerekiyor. Başarılı adayların ise, sonuçlar açıklandıktan itibaren 90 gün içinde Calabria'ya taşınmaya hazır olmaları gerekiyor.

ÖDEME DETAYLARI HAKKINDA
Teklifin özellikle girişimci gençleri ve çalışmaya hevesli Y kuşağını çekeceği umut ediliyor. Cambria bölgesel meclis üyesi olan Gianluca Gallo, yapılacak ödeme hakkında şu şekilde konuştu:

“İki ile üç yıl için aylık bin euro (yaklaşık 10,1 bin lira) şeklinde ödenebilir. Alternatif olarak, ister bir pansiyon, restoran, bar, kırsal çiftlik veya mağaza olsun, yeni bir ticari faaliyetin başlatılmasını desteklemek için tek seferlik bir finansman sağlanabilir. Teknik ayrıntıları, fonların tam miktarını ve süresini ve ayrıca üç bine kadar sakini olan biraz daha büyük köyleri de plana dahil edip etmeyeceğimizi tartışıyoruz” dedi.

 Köylere Taşınanlara


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: