DAHA NEKADAR

Manavgat'ta Meydana Geldi

Antalya'da farklı noktalarda çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı, 5 mahalle boşaltıldı. Dumandan ve alevlerden etkilenen 6 kişi Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te farklı noktalarda yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesi'nden geldi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Side kavşağında ikinci yangın: 2 mahalle boşaltıldı

Ekipler Yeniköydeki yangına müdahale ederken ikinci bir yangın haberi ise kent merkezinden geldi. Side kavşağı yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangın da rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

Bölgenin yerleşim yerlerine yakın olması riski artırdı. Alevler karayolu refüjündeki palmiye alanlarına da sıçradı. Bölgede iki petrol istasyonunun olması büyük korku yarattı.

6 kişi hastanelik oldu

Side'de 2 mahallede bazı evler boşaltıldı.Dumandan ve alevlerden etkilenen 6 kişi Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.

Bakan bölgeye gidiyor

Yangınlara 1 uçak 19 helikopter 103 arazöz, 17 dozer ve yüzlerce işçi ile müdahale ediliyor.

Yangına Orman bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ediyor. Çevre il ve ilçelerden de destek ekipler bölgeye yönlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye doğru yola çıktı.

Manavgat'ta Meydana Geldi


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: