DAHA NEKADAR

Hastanede çıkan görüntülerde

İstanbul Ataşehir’de bulunan bir özel hastanede personellerin, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki konuşma ve ‘böbreğini alacağız’ diyerek kadının yüzüne para saçmaları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Konu hakkında TELE1’e konuşan hastane yetkilileri önce görüntüleri yalanlasa da sonrada ağız değiştirerek olayın savcılık incelemesinde olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.



Olay, geçen yıl İstanbul Anadolu yakasındaki özel bir hastanede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yoğun bakımda yatmakta olan yaşlı bir kadını hastane personelleri korkutarak üzerine para saçtı. Yaşanan o anlar ise personel tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hastane personellerin yaşlı kadınla yaptıkları diyalog da pes dedirtti.

“BU PARALAR SAĞ BÖBREĞİNİN KARŞILIĞI

Görüntülerde personellerin yaşlı kadını, “2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin senin ameliyat ediyorlar” diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü. Öte yandan hastaneden alınan ilk bilgilerde, olaya karışan 2 personelin iş akdine son verildiği, adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

HASTANE’DEN TELE1’E AÇIKLAMA

Konu hakkında Tele1’den Fırat Yeşilçınar’a açıklama yapan hastane yetkilileri görüntülere rağmen haberin asılsız olduğunu ileri sürerek yakın zamanda hastane yönetimi tarafından bir basın açıklaması yapılacağı aktardı. Hastane yetkili açıklamasında ” Şu anda süreç savcılık tarafından ilerletiliyor, asılsız haber olduğu bildirildi kısa sürede yönetim basın açıklaması yapacak” ifadelerini kullandı.

HASTANE AĞIZ DEĞİŞTRİDİ

Hastaneyi ikinci kez aradığımızda ise görüntüleri doğruladı savcılık incelemesi yapıldığını söyledi ve olayın yargıya taşındığını aktardı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı da konu hakkında soruşturma başlattı

ÖLEN HASTAYA HAYATINI YENİ KAYBETMİŞ GİBİ MÜDAHALE ETTİKLERİ ANLAR

Ayrıca yine aynı hastane çekildiği iddia edilen ses kaydında iki çalışanın ölen hastaya yeni ölmüş gibi müdahale ettikleri duyulduğu iddia edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ” Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek.” dedi.
Koca daha sonra “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.” açıklamasında bulundu.

HASTANE ASILSIZ DEDİĞİNİ GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETTİ

TELE1’in ulaştığı hastane yetkilileri, olayın asılsız olduğu iddia etmişti. Kısa bir süre sonra tekrar açıklama yapan hastane geri adım atarak görüntüleri doğrulayarak savcılık incelenmesi yapıldığını söyledi.

Konuyla ilgili de basın açıklaması yapan hastanede yönetimi, olayın Ocak’ta gerçekleştiğini ve videodaki personellerin görevden alındığını söyledi. Hastanenin yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Bayındır Sağlık Grubu’ndan Kamuoyuna Önemli Duyuru,
Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki Hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından Hastane Yönetimimize şifahi olarak ihbar edilmiştir. Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslar hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurullarımız tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür.

Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden, soruşturmada değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş, ancak talebimiz kabul görmemiştir. Soruşturmanın tamamlanması akabinde Disiplin Kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek, eşzamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bayındır Sağlık Grubu olarak yaşanan bu son derece müessif hadiseye dair hukuki sürecin en yakın takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, işkence görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Savcılık, “Bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Hastanede çıkan görüntülerde


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: