DAHA NEKADAR

Ayçiçek Yağ Fiyat

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim sonrası Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları stoklandı, fiyatlar katlandı. Halkın büyük panikle marketlere koşması sonrası oluşan kaos, fiyatların yükselmesine neden oldu. Bu dönemde harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağını piyasadan daha uygun fiyata satışa sundu.

TMO'DAN AYÇİÇEK YAĞINA ZAM
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), özellikle Mart ayında Türkiye'de yükselişe geçen ayçiçek yağı fiyatları konusunda harekete geçmiş ve piyasadan uygun fiyata ayçiçek yağı satmaya başlamıştı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak 129 liraya satışa sunmuştu.

TMO, Mart ayında 129 liradan satışa sunduğu ayçiçek yağının fiyatını son olarak 135 liraya çıkardığını duyurdu.

ÜÇÜNCÜ MÜDAHALE MART AYINDAYDI
TMO, ayçiçek yağında ilk müdahaleyi 2021 bahar aylarında yapmıştı. TMO o zaman 5 litrelik ayçiçek yağını 59 liradan piyasaya sürmüştü. TMO, ikinci müdahalede ise ayçiçek yağının fiyatını 99 liraya çıkarmış, KDV indirimi ile fiyatlar 92.5 liraya düşmüştü. TMO, ayçiçek yağında 3’üncü müdahaleyi ise geçtiğimiz Mart ayında yapmış ve indirimli ayçiçek yağını 129 liradan satışa sunulmuştu.

Ayçiçek Yağ Fiyat


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: