DAHA NEKADAR

BU TARİHE DİKKAT

Fed'in piyasa beklentileri içeren mesajında mayıs ayı toplantı tutanaklarında, enflasyon baskılarının farkındalığı ve faiz yükseltmelerinde esnek davranılması göze çarpıyor. Hatta mesajların gerekirse eylül ayında beklemeye geçileceği şekilde yorumlanması risk iştahını zirveye çıkardı.
Şuan için 50 baz puanın üzerine faiz artırımlarına ihtiyaç duyulmuyor. Enflasyonun gidişatına ip ucu verecek verilerin önemi artarken bugün gerçekleşecek ABD'de kişisel tüketim harcamaları raporu ile ülkedeki enflasyonun mart ayında zirveyi görüp görmediği konusundaki belirsizlikler giderilmeye çalışılacak.
Değer kaybetmeyi sürdürmesi altına destek veriyor
Dolar endeksi aşağıya doğru hareket etmesinden kaynaklı 101,4 ile en düşük seviyeyi gördü. ABD'nin tahvil faizi ise yatay yöne hareket ederek yüzde 2,75 oranında kaldı. ECB'den tarafından Temmuz ayında faiz artırımı açıklamalarıyla birlikte önde gelen para birimleri karşısında değer kaybetmeyi sürdürmesi altına destek veriyor. Dolardaki zayıflığın etkisiyle 1850 dolar desteğinin üzerinde tutunmayı başaran ons altın fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 0,16 artışla 1853,74 dolardan değerleniyor. Gram altın fiyatları ise 972 liradan güne başlamasının ardından 980 liranın üzerini test etti.
"Altının performansında büyük rol oynayacak"
Altın fiyatları konusunda ANZ Bank analistleri yapmış oldukları değerlendirmeler neticesindeki açıklamalarında, “Çin'deki koronavirüs karantinaları ve Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı ekonomik yavaşlama beklentileri güvenli liman alımını artırdı. Ancak bu, ABD Merkez Bankası'nın agresif bir faiz artırımı döngüsüne ilişkin endişelerle dengeleniyor. Sonuç olarak, önümüzdeki birkaç ay içinde enflasyonun ne yapacağı altının performansında büyük rol oynayacak” sözleri dile getirildi.
Yükseliş eğiliminin devam ettiği görülüyor
Tacirler Yatırım tarafından yapılan açıklamada, “Bu hafta içerisinde 16 seviyesini aşarak günlük grafikte takip ettiğimiz yükseliş kanalını yukarı yönlü kıran dolar/TL paritesinde teknik göstergelerin ve formasyonların yükseliş eğiliminin devam ettiğinin sinyalini verdiğini görmekteyiz. Kurda kısa vadeye ilişkin olarak 16,90 direncini izliyoruz. Bu noktada, 16 – 18 bandının Aralık ayında kısa süreliğine test edilmiş bir bant olmasından ötürü kurda mevcut seviyelerde aşağı yönlü hareketlerde tampon görevi görecek bir destek seviyesi veya yükselişlerde sınırlayıcı etkide bulunabilecek bir direnç seviyesinin olmadığını, kısa vadeye ilişkin öne çıkardığımız 16,90 seviyesinin de güçlü bir direnç teşkil etmediğini belirtmemizde fayda var. Olası geri çekilmelerde ise bu hafta içerisinde kırılan eski kanalın çizgisi yakınına denk gelen 16,10 seviyesi kısa vadeli destek konumunda yer alıyor.” ifadelerine yer verildi.

BU TARİHE DİKKAT


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: