DAHA NEKADAR

Herkes şaşkına döndü

18 yıl önce kayıp ilanı verilerek aranan Ruhi Canpolat'ın c-i-nayete kurban gittiği tespit edildi. İşte k-an do-nduran c-i-nayet haberin detaylarında...
Elazığ’da 21 Mayıs 2003 tarihinde Ruhi Canpolat hakkında kayıp başvurusunda bulunulmuş ancak şahsın uzun süre bulunamamasının üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü C-i-nayet Büro Amirliği ekipleri, dosyayı 2 Şubat 2021 tarihinde yeniden açmıştı. C-i-nayet Büro Amirliği ekipleri tarafından 10 ay süren titiz çalışmaların ardından olaya yönelik 2’si kadın 9 şü-pheli tespit edilmişti. Ekipler, 4 Kasım 2021 tarihinde 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek, zanlıları yakalayıp gözaltına aldı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü C-i-nayet Büro Amirliğinde alınmış olan ifadeler esnasında kayıp şahıs 38 yaşındaki Ruhi Canpolat’ın ö-ldürüldüğü ortaya çıkmıştı.
Olayın sonrasında yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, tutuklanıp cezaevine gönderildikten sonra dosyanın ilk duruşması da geçtiğimiz günlerde görülmüştür. Elazığ Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya ‘kasten ö-ldürme’ suçundan yargılanan şüpheliler Cevdet Ş., Temur Ş. ve Azime Ş. İle sanık ve tanık avukatları katıldı. Cevdet Ş. ö-ldürülen Ruhi Canpolat’ı Temur’un önce b-ıç-akl-adığını bağırmasın diye de kravatla bo-ğa-zını sık-tıkl-arını söyledi.
''Ruhi’nin k-a-tili Temur''
Mahkeme heyetine karşı savunma yapan tutuklu sanık Cevdet Ş. konuya yönelik, “Arabayla Ruhi’nin evinin oraya gelince Temur’un Ruhi ile kavga etmiş olabileceğini düşündüm. Temur bana birlikte eve çıkağımızı söyledi ve arabadan inerek birlikte eve çıktık. İçeri girdik salonun ortasında battaniyeye sarılı halde bohça şeklinde c-e-sedi gördüm, ne olduğunu sorduğumda Temur bana Ruhi’yi ö-ldürdüklerini söyledi. Ben de kendilerine kızdım ancak yapabileceğim bir şey kalmamıştı. Azime’nin köyüne c-e-sedi götürmeyi düşündüklerini ancak o tarafta jandarma olduğundan dolayı götüremediklerini söylediler.
Sonra da benden yardımcı olmamı ve bizim o taraflarda bir yere c-e-sedi götürmeyi teklif ettiler. Ben de battaniyeden c-e-sedi çıkartıp yorgana sarmalarını söyledim. Birlikte battaniye içerisindeki c-e-sedi yorganın içerisine sardık. Yorgana sarılı c-e-sedi alarak evden çıkartarak pikaba koyduk. Pikapla da Sarıçubuk köyüne götürdük. Boş bir tarlada çukur gibi bir yer vardı buraya gittik ve ben o sıra yanlarından ayrıldım. Eve gittim ve 2 tane kürek getirdim.
C-e-sedi battaniyeye sarılı şekilde gömdüler
Detaylı bir şekilde c-i-nayeti anlatmaya devam ederek, ‘’Temur birlikte c-e-sedi bu çukura battaniye ile birlikte gömdük ve küreklerle üstünü kapattık. Kürekleri ben eve götürüp bıraktım tekrar hep birlikte Ruhi'nin evine döndük. Ben c-e-sedin parçalanıp parçalanmadığını bilmiyorum ben eve gittiğimde c-e-set battaniyenin içindeydi. Bu olaya karıştığım için çok pişmanım. Benim bu olaydan önce Azime ile hiçbir şekilde gönül ilişkim olmadı. Ancak kardeşim Temur’un bu olaydan bir iki ay önce Azime ile aralarında gönül ilişkileri başlamış, ben bunu daha sonradan öğrendim. O da şu şekilde oldu, Ruhi ö-lmeden bir iki ay önce biz Ruhi ile birlikte alkol aldığımız sırada Ruhi bana ‘Kardeşin bize gelmesin, ben evden işe gidiyorum eve döndüğüm zaman gündüz vakti Temur’un benim evimde olduğunu ve ya-t-tığını görüyorum. Bundan dolayı da rahatsızım kardeşine söyle benim evime gelmesin’ dedi. Ben Ruhi’nin Temur ile Azime arasında i-li-şki olduğundan şüphelendiğini anladım ve bunun üzerine Temur ile konuşarak bir daha evlerine gitmemesini söyledim. Olay sabahı Azime’yi Mustafa’lara götürdüğüm sırada kendisiyle konuştum.
''Kocan seni bunlara sa-tmış''
Ruhi kaybolduktan bir süre geçtikten sonra eşinin, Ruhi Canpolat'ın arkadaşının kardeşi ile evlenmesi ise dikkat çekti. O akşam Ruhi’nin işe gittiğini dile getiren Ruhi’nin eski, Temur’un ise yeni eşi Azime Ş. konuya ilişkin konuştu. “Gece 24.00 sıralarında eve döndüğünde yanında 3 kişi vardı. Bu kişiler takım elbiseliydi ancak kravat takmamışlardı. Temiz kıyafetli insanlardı. Kapıyı Ruhi açtı, ben bu sırada y-a-t-ak o-d-as-ında y-a-tmak üzereydim. Kapıyı hafif aralayıp bu kişileri gördüm ve Ruhi yanıma geldi. Kim olduklarını sorduğumda bana, arkadaşları olduğunu ve benim tanımadığımı söyledi. Biz o gün beni köye göndermediği için Ruhi ile tartışmıştık.
Y-a-ta-k o-d-as-ından çıkmadım. 10-15 dakika sonra eve gelen 3 şahıstan birisi y-t-a-k od-a-sına geldi. Bu şahıs bana t-e-c-av-üz etti. Ben karşı koydum ancak bu şahıs içeri girer girmez benim elimi bağladı. Ben ayaklarımı yere vurarak ses yapmaya çalıştım ancak bu şahsa karşı koyamadım. Bu şahıs odadan çıktı, daha sonra ikinci bir şahıs daha geldi o da bana aynı şekilde t-e-ca-vü-z etti. Onların ardından üçüncü şahıs da odaya gelerek, ‘Kocan, seni bunlara satmış’ diyerek odadan çıktı.’’ dedi.

Herkes şaşkına döndü


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: